BEL ONS +31 (0) 418 68 0844

Klimaatbeheersing voor industrie

De luchtkwaliteit binnen een bedrijfslocatie is van grote invloed op de productie. In de eerste plaats natuurlijk voor het personeel. Een schommelende temperatuur, luchtstromen of tocht zijn niet prettig om in te werken en kan zelfs ziekmakend zijn. Schommelingen in binnenklimaat-factoren kunnen ook ongunstig zijn voor de kwaliteit van het product.

Tegenwoordig zijn bedrijfsgebouwen steeds beter geïsoleerd. De warmte van machines bouwt zich op in de hal. Vervuilde lucht, dat vrij kan komen bij een productieproces kan schadelijk zijn voor de gezondheid en moet worden afgevoerd zonder het milieu te belasten. Zonder ventilatie is een veilig binnenklimaat dus niet te realiseren. Maar er komt zoveel kijken bij het realiseren van een veilig binnenklimaat.

Welke gezondheidsgevaren kunnen er optreden? Wat voor schade kan er voor het milieu optreden? Hoe waarborgen we de kwaliteit van het product?

De geschikte sensoren moeten geselecteerd worden om de kwaliteit te kunnen monitoren. Hoe wordt op een representatieve manier de monsterneming verricht?

Installaties worden ontworpen om de garanderen dat de lucht overal in de hal aan de specificaties gaat voldoen. Willen we ook de vervuiling bij de bron afvangen of is het voldoende om allen ruimteventilatie toe te passen?

Welke reinigingsinstallaties worden ingezet om de vervuiling uit de lucht te halen?

Hoe kan de werkomgeving aangenaam worden gemaakt? Hoeveel moet er verwarmd, gekoeld, gedroogd of bevochtigd worden?

Er moet zowel aan de Arbowet als de milieuwetgeving worden voldaan. We hebben te maken met regionale, nationale en Europese normen.

Klimaatbeheersing in industriële ruimtes gaat het vaak dus niet meer alleen om het plaatsen van een paar lucht-heaters. Het beheersen van het binnenklimaat is een lastige aaneenschakeling van keuzes geworden.

Klimaatbeheersing industrie
Klimaatbeheersing industrie

Klimaatbeheersing, volledig in het systeem geïntegreerd

Systeemcomponenten moeten op elkaar afgestemd zijn, moeten met elkaar kunnen communiceren, duurzaam en circulair zijn. Systeemcomponenten moeten samen geïntegreerd worden tot één werkend geheel dat tegenwoordig via ethernet ook op afstand bewaakt en gestuurd kan worden.

UC Technologies is dus een system integrator. UC Technologies is een system integrator die u de mogelijkheden geeft om uw gewenste luchtkwaliteit en klimaat te realiseren.

Met een meetopdracht bepalen wij voor u de startsituatie ofwel de IS-situatie. Stellen met u de specificaties op om de wenselijke werkomgeving te realiseren. Als resultaat krijgt u een turn key duurzame en circulaire oplossing met een passende financiële plaatje. Met een onderhoudscontract zorgen wij dat met inspecties, reparaties en upgrades de installatie een leven lang mee kan gaan.

Natuurlijk leveren wij ook deeloplossingen, uitbreidingen op uw huidige systeem. Scroll door onze site om een idee te krijgen van wat wij allemaal kunnen en neem contact met ons op ,om samen met u, uw applicatie op locatie te bespreken.

Luchtkwaliteitsinspectie

Voldoet u met uw bedrijf nog een de voorgeschreven luchtkwaliteitseisen? Voor meer informatie over luchtkwaliteitsinspecties en onderhoud kunt u op de onderstaande link klikken.
luchtkwaliteitsinspecties

Pin It