BEL ONS +31 (0) 418 68 0844
PERSBERICHT

Nieuwegein, 7 november 2012

20% bedrijven op publicatieplatform ISO 26000 (NEN)
is lid Koninklijke Metaalunie

Dankzij de digitale Metaalunie mvo-monitor hebben relatief veel Metaalunie-leden hun zelfverklaring op het NEN-publicatieplatform ISO 26000 gepubliceerd. Een jaar na lancering telt de mvo-monitor bijna 500 gebruikers en hebben tientallen leden via Metaalunie een certificaat verkregen of er één aangevraagd waarvan een deel een zelfverklaring maakt en publiceert. Inmiddels is 20% van de bedrijven op publicatieplatform ISO 26000 (NEN) Metaalunielid.

Leden van de Metaalunie krijgen steeds vaker van afnemers de vraag in welke mate door hen maatschappelijk verantwoord wordt ondernomen. Alle reden voor de Metaalunie om leden te helpen bij het geven van het juiste antwoord op die vraag, met de mvo-monitor als instrument daarvoor. Door online vragen te beantwoorden ziet de ondernemer waar het bedrijf staat en welke acties ondernomen moeten worden om eventuele hiaten te dichten. De mvo-monitor is gebaseerd op de internationale ISO-26000 richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Leden kunnen zich desgewenst via een eenvoudige procedure laten certificeren via de Stichting Keurmerk Branches (www.keurmerkbranches.nl). Ook certificering conform de CO2-prestatieladder of aansluiting bij de NEN-zelfverklaring (http://www.nen.nl/web/Publicatieplatform.htm) is via de mvo-monitor relatief simpel te regelen.

Door online vragen te beantwoorden met JA of NEE ziet de ondernemer waar het bedrijf staat en welke acties ondernomen moeten worden om eventuele hiaten te dichten. Onderscheidend t.o.v. andere ‘monitoren’ is dat de Metaalunie MVO-monitor een brancheambitie formuleert waar andere monitoren (scans) dat niet doen.

Meer informatie over mvo in het mkb-metaal is te vinden op www.metaalunie.nl > Dossiers > Milieu & Energie > Maatschappelijk verantwoord ondernemen. De digitale Metaalunie mvo-monitor is rechtstreeks te benaderen via: http://mvo-monitor.metaalunie.nl

________________________________________

De Koninklijke Metaalunie is met ruim 13.000 leden de grootste organisatie voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in de metaal. De leden hebben samen een omzet van 20 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 150.000 mensen. De Metaalunie besteed ten behoeve van haar leden veel aandacht aan duurzaamheid. De digitale mvo-monitor, het Energiecentrum (www.energiecentrum.nl) en het E-Team (http://www.energiecentrum.nl/branches/koninklijke-metaalunie/) zijn enkele voorbeelden.

Meer informatie:
Koninklijke Metaalunie: Gerard Wyfker, Beleidssecretaris Milieu en Energie,
030 -605.33.44 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Stichting Adviescentrum Metaal: Jeannette Levels, 030-6.93.00.55 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Pin It