BEL ONS +31 (0) 418 68 0844

Afgelopen dinsdag (18 november) werd bekend dat mensen die in de buurt van staalfabriek Tata Steel wonen tot wel 50% vaker longkanker voorkomt dan het landelijke gemiddelde. Dit meldt EENVANDAAG op basis van de opgevraagde cijfers van het Intergraal Kankerinstituut Nederland.

Luchtkwaliteit of roken?

Het is nog de vraag waarom longkanker hier meer dan gemiddeld voorkomt. De GGD gaf eerder al aan dat het zowel aan het rookgedrag van mensen kan liggen als aan de luchtkwaliteit rond het industriegebied kan liggen waar Tata Steel in ligt. 

Huisarts Luc Verkouteren uit IJmuiden, is niet verbaasd. "Als je naar deze gegevens kijkt, kun je niet meer zeggen dat dit alleen door roken komt. Er zijn veel andere stoffen die ook longkanker veroorzaken, denk aan benzeen en PAK's. Stoffen die in grote hoeveelheden vrijkomen op het terrein van Tata Steel en zonder filter de lucht in worden gestoten", zegt hij tegen EenVandaag.

Luchtvervuiling op grote industrieterreinen.

Het probleem van uitstoot van enorme hoeveelheden gevaarlijke stoffen in industrieën zien wij bij U.C. Technologies al veel langer. U.C. Technologies is specialist in Integrated Safety Management. Toegespitste kennis, een eigen team van ingenieurs en jarenlange ervaring staan garant voor een optimalisatie van de veiligheid van mensen in en rond uw pand of gebouwen. Integrale veiligheid is een verzamelnaam voor alles wat bedrijven en overheden ondernemen om de veiligheid en gezondheid van mens en milieu te beschermen.

UC industrie

Pin It