BEL ONS +31 (0) 418 68 0844

Wat we eigenlijk al wisten is nu ook wetenschappelijk bewezen: een goed binnenklimaat draagt bij aan betere prestaties. De Harvard School of Public Health besteedde een onderzoek naar de prestaties van personen die zich in een ruimte bevinden met een goed binnenklimaat en kwamen tot indrukwekkende resultaten.

De deelnemers aan het onderzoek moesten zes dagen werkzaamheden verrichten in een gebouw waar het binnenklimaat door de onderzoekers werd geregeld. Daarbij werden voornamelijk de cognitieve functies test, de processen die helpen bij het beter opnemen en verwerken van informatie. Ten opzichte van conventionele gebouwen, werd er in een gebouw waar het binnenklimaat beter is geregeld een stuk beter gepresteerd. De testpersonen namen informatie maar liefst 299% beter op. De prestaties gingen hard vooruit in het gebouw dat beter is geventileerd. Ook de strategische capaciteiten verbeterden met een percentage van 288 procent en de testpersonen toonden een verbetering van 131 procent op het gebied van het reageren op een crisis.

BINNENDIEREN


Aangezien de meeste mensen een groot gedeelte van de dag binnen zijn (ongeveer 90 procent) is het volgens onderzoeker Joseph Allen van de Harvard School of Public Health van essentieel belang goed te ventileren. “Het is logisch dat dit grote invloed heeft op onze gezondheid en welzijn.” Het onderzoek toonde volgens hem aan dat zelfs kleine verbeteringen grote invloed kunnen hebben.

WAT KAN IK DOEN?


De onderzoekers geven aan dat de prestaties omhoog gaan als de lucht in het kantoor beter is. Een kleine verandering kan daarbij al essentieel zijn. “De beste resultaten worden geboekt als het CO2-gehalte onder de 600 gedeeltes per miljoen uitkomt. En als er tenminste wordt geventileerd met 1,15 kubieke meter per persoon per minuut.” Frisse lucht is dus belangrijk.

 

Bron: prestaties-schikbarend-beter-bij-goed-binnenklimaat

Pin It