BEL ONS +31 (0) 418 68 0844
Dordrecht, 30 juni 2015
SST Straaltechniek bestaat dit jaar 25 jaar en zal dat op gepaste wijze vieren in oktober.
In 1990 begon SST Staalsnijtechniek als staal- en RVS-snijbedrijf met enkele snijmachines in Hendrik Ido Ambacht. Enkele jaren later groeide het bedrijf al uit haar jas en liet directeur-eigenaar Ferdy van Poele een compleet nieuw pand bouwen aan de Bunsenstraat in Dordrecht-West. Ook dat bleek niet groot genoeg voor dit snelgroeiende bedrijf, maar de grond was op de groei gekocht dus er volgende een tweede hal en daarna nog een derde hal.

STAALHANDEL


Staalhandel Statendam Steel Plates ontstond uit SST als internationale plaathandel. SST stopte met roestvaststaal en concentreerde zich op koolstofstaal. Het resulteerde in een staalsnijbedrijf met zes  plasma- en autogeensnijmachines met ruim vijftig werknemers. Tot ver in 2008 leek the sky the limit. Totdat eind dat jaar overal de crisis toesloeg, waarbij ook SST werd getroffen. Ondanks dat de jaren 2009-2011 een tijd van overleven was, bleef SST haar bakens verzetten.

SNIJBEDRIJF


SST startte een nieuw snijbedrijf, SBW Staal Bewerkingstechniek Wijchen op het terrein van hun klant Nooteboom Trailers. SBW groeide tegen de stroom in en specialiseerde zich in de toelevering van gesneden staalproducten voor met name diverse trailerbouwers. Daarna volgde nog een overname van buurbedrijf KMT Kroon Metal Technology, waar naast lasersnijden ook de disciplines draaien, frezen boren en zetten aanwezig zijn. Zelfs stralen, coaten en licht laswerk behoren nu tot de mogelijkheden. Zeer recentelijk is hier ook nog een Arku richtmachine aan toegevoegd, waarmee (lange) producten gericht kunnen worden en mogelijk nog veel belangrijker; de spanning kan uit het materiaal worden gehaald.

CERTIFICAAT


SST heeft afgelopen jaren dus bepaald niet stilgezeten. Er werken inmiddels meer dan honderd werknemers in de groep. Als groep kan SST, SBW en KMT een compleet (half)fabricaat leveren. ISO 9001 en stempelbevoegdheden, het is allemaal aanwezig. Met name dit synergie-effect wordt op dit moment (ook) breder uitgedragen in Europa onder de naam Steel Solutions International.

Ook werd SST Staalsnijtechniek recentelijk door Lloyds Register gecertificeerd om onder EN1090-2 tot Excecutieklasse 3 haar gesneden producten te kunnen produceren en leveren. Deze certificering is belangrijk voor het bedrijf, omdat een groot deel van de klanten ook onder deze klasse verplicht wordt te produceren en die klanten eisen dat uiteraard ook van SST. Weliswaar is de officiële certificering niet verplicht, maar hiermee geeft het bedrijf aan dat de processen geborgd zijn en daarnaast getoetst door een onafhankelijke instantie.

Bron: http://www.vraagenaanbod.nl/nieuws/id13036-SST_Staalsnijtechniek_viert_jarig_bestaan.html
Pin It