BEL ONS +31 (0) 418 68 0844

MAASTRICHT – De bouwer van de A2-tunnel in Maastricht en twee topmannen van dat bedrijf worden door justitie strafrechtelijk vervolgd wegens valsheid in geschrifte.Het gaat om directievoorzitter B. L. en zijn rechterhand E. de J. van het bedrijf Avenue2. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben ze geprobeerd de Inspectie Sociale Zekerheid en Werkgelegenheid (SZW) te misleiden. In de tenlastelegging staat dat de twee op 24 maart 2014 een ‘valselijk opgemaakte’ brief hebben gestuurd als antwoord op vragen van de inspectie.

SZW startte begin 2014 een onderzoek na berichten in de Limburgse kranten over uitbuiting van buitenlandse werknemers bij de aanleg van de A2-tunnel in oktober 2013.

De zaak draait om gesjoemel met de urenregistratie van Portugese betontimmerlieden bij Avenue2, een speciaal voor de aanleg van de tunnel opgericht consortium. Werknemers zouden bonussen hebben ontvangen die op de loonstrook als extra overuren stonden aangemerkt. Onderzoek van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid wees echter uit dat geen enkel werknemer geld had ontvangen voor extra overuren.

Wanneer de zaak dient is nog niet bekend.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/25191983/__A2-bouwers_vervolgd__.html
Pin It