BEL ONS +31 (0) 418 68 0844

lasrook metenEr zijn allerlei maatregelen die getroffen kunnen worden om blootstelling aan lasrook te verminderen. Goede beschermende kleding zoals pakken en kappen zijn een goed begin. Maar enkel beschermende kleding is niet genoeg. Lasrook moet bij de bron aangepakt worden om uw medewerkers goed te beschermen. Afzuiging van gassen en lasrook is de beste methode.

De Arbodienst heeft hier richtlijnen voor opgesteld. 5x beter is een goede website voor deze richtlijnen. Hier staan allerlei goede adviezen en hulpmiddelen om veilig en gezond te kunnen werken. Lasrook is een van de zes thema’s. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld een gratis verbetercheck doen, zodat u op de hoogte bent van de hoeveelheid ventilatie die in een ruimte nodig is. 

Hoe kan ik lasrook meten?

Het meten van Lasrook moet via officiele richtlijnen. De belangrijkste voorschriften staan in het Het ontwerp- normblad NEN-EN ISO 10882-1. Aan de hand daarvan worden gepersonaliseerde metingen verricht in de ademzone van de lassers. Het meten van deze lasrook wordt in de meeste gevallen door professionele bureaus (zoals U.C. Technologies) gedaan. Hier is namelijk gespecialiseerd materiaal voor nodig. Daarnaast is het uiterst belangrijk dat dit volgens de opgestelde richtlijnen gebeurd.

Tags:
Pin It